Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

10 Juni ‘19

Het buitengebied van Flevoland krijgt glasvezel!

In maart dit jaar is GlasDraad gestart met een campagne om glasvezel in het buitengebied van Flevoland te realiseren. De vraagbundeling is succesvol verlopen en dat betekent dat GlasDraad direct start met de voorbereidingen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk.

Op 19 maart jl. werd de campagne van GlasDraad Flevoland enthousiast afgetrapt. Bewoners en ondernemers konden zich direct aanmelden voor glasvezel. In samenwerking met een grote groep lokale contactpersonen en het GlasDraad-glasvezelteam werd de grens van 50% al drie weken voor het einde van de vraagbundeling gepasseerd. Daarmee is de komst van snel internet in het buitengebied veiliggesteld.

Actieve en enthousiaste contactpersonen
“Een groot deel van het succes van deze campagne is mede te danken aan de ongelooflijke inzet van de grote groep contactpersonen uit de regio. Zonder hun hulp was dit niet gelukt,” aldus GlasDraad-campagneleider Martijn Betlem. Ook is hij enthousiast over het verloop van deze vraagbundeling: ”We hebben veel positieve berichten ontvangen tijdens de campagne en afgelopen tijd. Bewoners en ondernemers zijn gewoon blij dat glasvezel er komt en daarmee supersnel internet straks een feit is.”

Globale planning

Inmiddels is GlasDraad Flevoland in overleg met de gemeente en andere belanghebbenden om de uitrol van glasvezel in het buitengebied te realiseren. Voor de zomer worden de benodigde materialen besteld en zal de detailplanning voor wat betreft de aanleg bekend worden gemaakt. De planning is dat alle bewoners in 2020 zijn aangesloten op glasvezel.