Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Meld u aan voor glasvezel

Samen met LTO Noord Flevoland wil GlasDraad zo snel mogelijk starten met de aanleg van glasvezel. Inmiddels heeft 50% van de bewoners zich aangemeld bij GlasDraad Flevoland en beginnen we met de voorbereidingen. Inschrijven met de huidige voorwaarden kan nog tot 17 juni 2019.


Aanbod & serviceproviders

Het aanbod van GlasDraad bestaat uit 2 delen.

 1. Glasvezel van GlasDraad
 2. Een abonnement bij een Service Provider

Inmiddels heeft meer dan de helft van de bewoners en ondernemers zich aangemeld voor glasvezel. U kunt zich op dit moment nog niet aanmelden bij een van de serviceproviders. Na de campagne kunt u zich inschrijven bij een van de serviceproviders. Wij zullen u over die datum nader informeren. U kunt gedurende het bouwtraject en keuze maken uit een van de providers.

Bent u momenteel klant bij een aanbieder die straks ook diensten levert over het glasvezelnetwerk van GlasDraad Flevoland? Dan kunt u gewoon bij deze aanbieder blijven en overstappen op een glasvezelpakket naar keuze. Uiteraard kunt u ook naar een andere serviceprovider overstappen.

Overstappen gaat tegenwoordig heel gemakkelijk. Er is geen risico dat u hierbij even zonder internet, televisie of telefoon zit. Wij bouwen een compleet nieuw netwerk naast de huidige oude netwerken. U stapt pas over als de nieuwe verbinding werkt.

Om uw glasvezelaansluiting te activeren sluit u uiteindelijk dus twee contracten af:

 • U betaalt GlasDraad Flevoland een bijdrage voor de fysieke glasvezelaansluiting (de zogenaamde vastrechtvergoeding). Hieronder is aangegeven op welke manieren dit kan
 • U neemt een abonnement voor één of meerdere diensten (internet, televisie en/of telefonie) bij één van onze serviceproviders. U betaalt hiervoor maandelijks abonnementskosten, net zoals u dit nu doet bij uw huidige provider
 • Binnenkort zullen wij u informeren over de serviceproviders waar u een abonnement naar keuze kunt afsluiten. U kunt gedurende het bouwtraject een keuze maken. Indien u geen abonnement heeft afgesloten voor 31 maart 2021 (was 30 december 2020) en GlasDraad uw woning wel heeft aangesloten of gaat aansluiten, dan brengen wij u aan het einde van het traject eenmalig € 250,- serviceprovider kosten in rekening.

  Ons aanbod

  Optie A, afkoop:
  U koopt de aansluiting (oftewel het vastrecht) af voor € 2.500,-. Daarnaast neemt u een abonnement af bij een serviceprovider.

  OF

  Optie B, maandelijkse variant:
  U betaalt maandelijks een bijdrage van € 21,- * (vastrechtvergoeding).
  Dat bedrag betaalt u gedurende 15 jaar, waarna u het kunt afkopen voor € 15,-. Daarnaast neemt u een abonnement af bij een serviceprovider.

  Let op: u betaalt pas als het netwerk is gebouwd en uw huis netjes is aangesloten. Dit geeft u ruim de tijd om de benodigde bedragen te organiseren.


    *Alle prijzen zijn inclusief btw. Er vindt indexatie plaats op de maandlijks termijnbedragen

  Waarom moet ik betalen voor mijn glasvezelaansluiting?

  Stabiel internet, telefonie en televisie worden doorgaans gezien als basisvoorziening, maar dit is in Nederland en Europa niet meer zo georganiseerd. De leveranciers van de telefoonkabel of de kabel van Ziggo, en tegenwoordig ook glasvezel, zijn private ondernemingen. De eigenaar van de telefoonkabel (KPN) en Ziggo verdienen de aanleg van het netwerk terug omdat ze zelf diensten over het netwerk leveren.

  Zij kiezen ervoor om niet te investeren in ‘dure’ gebieden die gekenmerkt worden door lange afstanden, lastige infrastructuur of kleine aantallen aansluitingen. GlasDraad richt zich wel op dit soort gebieden. Om de glasvezelaansluiting voor iedereen in het buitengebied beschikbaar te maken, zijn wij wel genoodzaakt om van alle bewoners en ondernemers een bijdrage te vragen.

  Deze bijdrage is een deel van de aansluitkosten.

  Onze serviceproviders

  Wij vinden het belangrijk dat u een abonnement kunt kiezen dat bij uw persoonlijke situatie past. Daarom bieden diverse onafhankelijke serviceproviders hun diensten over ons netwerk aan. Hieronder de serviceproviders waaruit u kunt kiezen.

  Als de campagne gaat starten zullen wij veel meer informatie geven over de providers en hun pakketten.

  U kunt zich pas na de vraagbundeling aanmelden bij een serviceprovider. Om te kijken wat het aanbod op een glasvezelnetwerk is kunt u op de website van onderstaande providers een postcode en huisnummer invullen van een gebied wat al glasvezel heeft.
  De steden, kernen van Almere, Zeewolde, Lelystad en Dronten hebben al glasvezel