Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Aanbod & serviceproviders

Het aanbod van GlasDraad bestaat uit 2 delen.

  1. Glasvezel van GlasDraad
  2. Een abonnement bij een Service Provider

Om uw glasvezelaansluiting te activeren sluit u uiteindelijk dus twee contracten af:

  • U betaalt GlasDraad Flevoland een bijdrage voor de fysieke glasvezelaansluiting (de zogenaamde vastrechtvergoeding). Hieronder is aangegeven op welke manieren dit kan.
  • U neemt een abonnement voor één of meerdere diensten (internet, televisie en/of telefonie) bij één van onze serviceproviders. U betaalt hiervoor maandelijks abonnementskosten, net zoals u dit nu doet bij uw huidige provider.

Binnenkort zullen wij u informeren over de serviceproviders waar u een abonnement naar keuze kunt afsluiten. U kunt gedurende het bouwtraject een keuze maken. Indien u geen abonnement heeft afgesloten voor 31 maart 2021 (was 30 december 2020) en GlasDraad uw woning wel heeft aangesloten of gaat aansluiten, dan brengen wij u aan het einde van het traject eenmalig € 250,- serviceprovider kosten in rekening.

Ons aanbod

Hieronder vind u het aanbod zoals dat van toepassing was tijdens de vraagbundeling in Flevoland.

Optie A, afkoop:
U koopt de aansluiting (oftewel het vastrecht) af voor € 2.500,-. Daarnaast neemt u een abonnement af bij een serviceprovider.

OF

Optie B, maandelijkse variant:
U betaalt maandelijks een bijdrage van € 21,- * (vastrechtvergoeding).
Dat bedrag betaalt u gedurende 15 jaar, waarna u het kunt afkopen voor € 15,-. Daarnaast neemt u een abonnement af bij een serviceprovider.

Let op: u betaalt pas als het netwerk is gebouwd en uw huis netjes is aangesloten. Dit geeft u ruim de tijd om de benodigde bedragen te organiseren.


Alle prijzen zijn inclusief btw. Er vindt indexatie plaats op de maandelijkse termijnbedragen

Waarom moet ik betalen voor mijn glasvezelaansluiting?

Stabiel internet, telefonie en televisie worden doorgaans gezien als basisvoorziening, maar dit is in Nederland en Europa niet meer zo georganiseerd. De leveranciers van de telefoonkabel of de kabel van Ziggo, en tegenwoordig ook glasvezel, zijn private ondernemingen. De eigenaar van de telefoonkabel (KPN) en Ziggo verdienen de aanleg van het netwerk terug omdat ze zelf diensten over het netwerk leveren.

Zij kiezen ervoor om niet te investeren in ‘dure’ gebieden die gekenmerkt worden door lange afstanden, lastige infrastructuur of kleine aantallen aansluitingen. GlasDraad richt zich wel op dit soort gebieden. Om de glasvezelaansluiting voor iedereen in het buitengebied beschikbaar te maken, zijn wij wel genoodzaakt om van alle bewoners en ondernemers een bijdrage te vragen.

Deze bijdrage is een deel van de aansluitkosten.

Onze serviceproviders

Wij vinden het belangrijk dat u een abonnement kunt kiezen dat bij uw persoonlijke situatie past. Daarom bieden diverse onafhankelijke serviceproviders hun diensten over ons netwerk aan. Hieronder de serviceproviders waaruit u kunt kiezen.

Als de campagne gaat starten zullen wij veel meer informatie geven over de providers en hun pakketten.

U kunt zich pas na de vraagbundeling aanmelden bij een serviceprovider. Om te kijken wat het aanbod op een glasvezelnetwerk is kunt u op de website van onderstaande providers een postcode en huisnummer invullen van een gebied wat al glasvezel heeft.
De steden, kernen van Almere, Zeewolde, Lelystad en Dronten hebben al glasvezel