Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

19 mrt ‘20

Gevolgen van het coronavirus voor de aanleg van glasvezel

De gevolgen van het coronavirus hebben impact op ons allemaal. Alle Nederlandse bedrijven proberen hun werkzaamheden in te richten conform de huidige maatregelen van het kabinet. Ook GlasDraad voelt die verantwoordelijkheid, net als onze partners die de graafwerkzaamheden, het schouwen en de huisaansluitingen verzorgen in de verschillende aanleggebieden. Daarbij staat het indammen van het coronavirus Covid-19 voor ons allemaal voorop, wat onvermijdelijk ook gevolgen heeft voor de aanleg van glasvezel.

Wat betekent dit voor u?

in nauwe samenspraak met onze partners en leveranciers heeft GlasDraad besloten om met ingang van maandag 23 maart tot 1 mei aanstaande alle schouw-activiteiten en huisaansluitingen te staken. Deze werkzaamheden vinden zowel in als rond de woningen plaats en wij willen geen risico nemen met de gezondheid van bewoners en die van onze medewerkers. De werkzaamheden langs wegen en in de locaties waar apparatuur komt te staan gaan nog wel door.

Deze maatregel zal van invloed zijn op de glasvezelaanleg en de planning, maar wij hopen op ieders begrip. Als in mei de landelijke situatie verbetert en het kabinet haar maatregelen versoepelt, zullen wij de huisaansluitingen zo spoedig mogelijk weer opstarten.

Op de hoofdpagina van deze website staat de nieuwe voorlopige planning vermeld.